Aulangon kulttuurihistoria on kiehtova ja kaunis. Sen maisemat, vehreys sekä romantiikka kertovat vuosisataista tarinaa unelmasta, joka muuttui todeksi. Kun tämä yhdistetään liikkumiseen Aulangonjärven rannalla – syntyy elämys vailla vertaa. Järvikahvila ja sen iso paikoitusalue on paras lähtöportti Aulangon luonnonsuojelualueen ja Sibeliuksen metsän tutustumisen aloittamiseen.

Järvikahvila sijaitsee Aulangon luontoliikuntakeskuksella ulkoilumajan kiinteistössä.

Järvikahvila avoinna;

1.5. – 6.6.2021
lauantai ja sunnuntai kello 11.00 – 17.00

7.6. – 29.8.2021
maanantai – torstai kello 12.00 – 19.00
perjantai kello 10.00 – 16.00.

Kesällä liikutaan ja saunotaan. Järvikahvilan toiminnallinen kesä tarjoaa aikuisille kunto- ja terveysliikuntaa, perheille perjantaisin (kesäkuun) yhteistä tekemistä ja tietysti kesällä myös saunotaan & uidaan ahkerasti.

Järvikahvilan edustan patiolle paistaa aurinko koko päivän. Terassi tarjoaa varjoa ja suojaa mikäli sitä kaipaat. Tai voithan nauttia kahvit sisällä ja ihastella käsinveistettyjä hirsiseiniä.

Järvikahvilasta voit panttia vastaan lainata pelastusliivit ja lähteä soutelemaan Hämeenlinnan kaupungin veneillä Aulangonjärvelle. Tai miten olisi perheen sisäinen petanque peli tai mökkitikka turnee!? Näitä ja muita pihapelitarvikkeita saat lainaksi veloituksetta kahviosta.

Ulkoilumajan rannasta pääset kätevästi uimaan (uimataitoisille) ja uikkarit voi vaihtaa kätevästi Aulangon historiaan tutustuen.

Järvikahvilan kesäkuun liikuntaohjelman ja saunavuorot Järvikahvilan lukkari kesäkuu 2021. Saunavuorot käytössä vasta viranomaisten luvan jälkeen.

Kesäkuun liikuntaryhmät

Kaikki tunnit pidetään Luontoliikuntakeskuksen lähimaastossa. Liikuntatuntiin voi kätevästi yhdistää saunavuoroon.

Maanantai 17.00 – 18.00
Kahvakuula
Lihaskuntoa kehittävä treeni kahvakuulilla. Et tarvitse omaa kuulaa, oikeat nostotekniikat käydään läpi tunnin aluksi. Soveltuu myös aloittelijalle. Tunnin kesto 60 min. Ohjaaja Petri Kaveniemi. Ilmoittaudu tästä

Tiistai 17.00 – 18.00
Crosstraining
Crosstraining on toiminnallinen lihaskuntoa ja kestävyys kuntoa kehittävä harjoitusmuoto, jossa hiki virtaa ja on lupa hengästyä. Tunnin kesto 60 min. Ohjaajana Petri Kaveniemi. Ilmoittaudu tästä

Keskiviikko 17.00 – 18.00
Virkeä mieli luonnosta
Kehonhuolto tunti kauniissa luonnossa. Tunnilla keskitytään yksilön liikkuvuuden kehittämiseen sekä kehon palautumiseen muistaen metsän rauhoittava vaikutus. Tunnin kesto 60 min. Oma jumppamatto suositus. Ohjaajana Niko Mantere. Ilmoittaudu tästä

Torstai 17.00 – 18.00
Metsäjumppa
Crosstrainingia kevyempää lihaskuntoharjoittelua, jossa keskitytään pääosin keski- ja alavartalon vahvistamiseen. Tunnin kesto 60 min. Ohjaajana Petri Kaveniemi (10.6. Niko Mantere). Ilmoittaudu tästä

Kanta-Hämeen pandemiaryhmän ohjeiden mukaisesti otamme ryhmään 10 henkilöä. Ryhmiin tulee ilmoittautua etukäteen. Sääntö on voimassa toistaiseksi. Seuraamme tilannetta ja ohjeita, ilmoitamme mahdollisista muutoksista myöhemmin.

Kesäkuun saunavuorot

Otamme huomioon koronatilanteen Kanta-Hämeessa sekä alueellisen koronakoordinaatioryhmän suositukset. Aulangon Luontoliikuntakeskuksella ei järjestetä julkisia saunavuoroja ennekuin se on sallittua. Käytössä ovat vain yksityiset tilaussaunavuorot. Suosittelemme asiakkaillemme saunomista tilaussaunavuoroilla vain oman lähipiirin kesken. Pyydämme myös asiakkaita kiinnittämään huomiota hyvään hygieniaan. Käsidesiä, kertakäyttöisiä puhdistusliinoja, puhdistussuihketta, joilla toivomme asiakkaiden puhdistavan kosketuspinnat saunavuron päätteeksi. KÄYTÄ AINA PEFLETTEJÄ!

Otathan nämä asiat huomioon saunomista suunnitellessasi:
1. Älä tule saunalle, jos: Tunnet itsesi vähäänkään oireiseksi. Olet ollut läheisessä kontaktissa tartunnan saaneiden tai karanteenissa olevien henkilöiden kanssa 
2. Pidä hyvää huolta omasta hygieniasta ja peseydy huolellisesti
3. Huolehdi omat roskat roskiin
4. Tule saunalle vasta kun oma vuorosi alkaa ja poistu saunalta heti vuoron loputtua
5. Puhdista kosketuspinnat desinfiointisuihkeella sekä puhdistusliinalla saunavuoron päätteeksi
6. Saunalla voi olla korkeintaan 10 henkilöä samaan aikaan
7. Huolehdi turvaväleistä

Mikäli olet kiinnostunut omasta saunavuorosta, niin ota yhteyttä 0400-744840.  Tilaussauna 40 €/ tunti.